МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ ОТКРИ НОВО УЧИЛИЩЕ В БЯЛА

МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ ОТКРИ НОВО УЧИЛИЩЕ В БЯЛА

Премиерът Бойко Борисов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев откриха новата сграда на средно училище „Панайот Волов“ в Бяла. За цялостния ремонт бяха отпуснати 3 680 000 лв. от републиканския бюджет. „Влагат се милиони не само за тази сграда, която е била неизползваема 30 г., но и за обновяване на още училища в Русе. Децата трябва да учат в модерни сгради“, каза министър-председателят.

Министър Вълчев пожела на учениците да сбъднат мечтите си чрез образованието, а на учителите – да вдъхновяват децата. „Първият учебен ден не е официален празник, но носи най-много позитивна енергия“, каза той. В новото училище в Бяла ще учат 305 ученици в 14 паралелки от V до XII клас в специалности като информационни технологии, софтуерни и хардуерни науки и за професия системен програмист. През новата учебна година СУ „Панайот Волов“ е включено в списъка на средищните и на иновативните училища. Природните науки ще се преподават чрез информационни технологии.

В рамките на посещението си в област Русе премиерът Бойко Борисов и министър Красимир Вълчев посетиха професионалната гимназия по облекло „Неда Иван Лазарова“ и ремонтираното по Оперативна програма „Региони в растеж“ СУ „Христо Ботев“. За цялостното реновиране на сградата са осигурени 3 867 147,90 лв. В училището учат 1066 ученици. На срещата с педагогическия колектив премиерът посочи, че образованието е приоритет за правителството, а с новия ресор комисар Мария Габриел може да допринесе за развитието му в Европа.

Споделете

GoTop