МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ ОТКРИ ОБНОВЕНАТА СГРАДА НА НАЦИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ „САВА МЛАДЕНОВ“ В ТЕТЕВЕН

МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ ОТКРИ ОБНОВЕНАТА СГРАДА НА НАЦИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ „САВА МЛАДЕНОВ“ В ТЕТЕВЕН

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев откри обновената сграда на Националната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ в Тетевен. Ремонтът на училището е със средства в размер на 1 299 989 лева по Оперативна програма „Региони в растеж“. Ремонтиран е физкултурният салон, санирани са отделните сгради на училището, подменена е отоплителната и осветителна инсталация, закупени са нови компютри.

Министър Вълчев поздрави колектива на професионалната гимназия, че е една от петте, които са с национално значение и подготвят кадри за цялата страна. Предлаганите специалности по горско стопанство и дърворезбарство са единствените в Северна България. Обучението е в четири професионални направления – горско стопанство, приложни изкуства и занаяти със специалност дърворезба, производствени технологии, дървесина, пластмаса, хартия и стъкло със специалност мебелно производство.

Министърът посети и основно училище „Георги Бенковски“ в село Черни Вит. „Иновациите трябва да се развиват и насърчават. С обучението по народна музика вие сте намерили своя облик, съхранили сте българското. Поздравявам учителите и учениците за труда им“, каза той. От миналата учебна година „Георги Бенковски“ е иновативно училище, защото предлага различно и индивидуално обучение по народни инструменти и народно пеене.

С учителите Красимир Вълчев обсъди възможности за стимулиране и подпомагане развитието на талантите на децата чрез извънкласни дейности, както и участието в конкурси и междуучилищни изяви. Голяма част от възпитаниците на училището продължават музикалното си обучение в Средните музикални училища на страната – Плевен, Котел, Широка лъка. Учениците участват и печелят награди в редица национални и международни музикални конкурси и фестивали.

По-късно министър Вълчев проведе работна среща с директори на училища и детски градини от общините Тетевен и Ябланица.

Споделете

GoTop