МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ

МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ

Дейностите по механизма за обхващане на деца в образователната система и ежедневните усилия за работа по превенция на отпадането, бяха основните въпроси, които министър Вълчев обсъди с ръководството и екипа на РУО-Ловеч, в рамките на посещението си в града. На разговора бяха споделени отделни практики от съвместната дейност на институциите, като бяха отбелязани и положителната роля и влияние на образователните медиатори.
По време на посещението си в областта министър Вълчев откри обновения кабинет по природни науки в профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ в град Ловеч, в която през настоящата учебна година се обучават над 800 ученици от десет области.
Министър Вълчев се ангажира с осигуряването на финансиране за необходимия ремонт в професионалната гимназия по механоелектротехника в Троян. В училището има две паралелки дуално обучение по 4 специалности, а всяка година възпитаниците на гимназията участват и в редица олимпиади и състезания сред които „Най-добър техник в машиностроенето”. Министър Вълчев поздрави екипа на гимназията за провеждането на интердисциплинарни уроци и ги призова да споделят своята практика и с други училища.

“Това е един от начините да преформатираме системата, да провокираме интереса на учениците”, отбеляза Вълчев. По думите му професионалното образование е възможност за реализация и в същото време чрез него се отговаря на потребностите на бизнеса и пазара на труда от специалисти в различни сектори.

Споделете

GoTop