МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: РЕШАВАМЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА В ОБРАЗОВАНИЕТО ЗАЕДНО СЪС СОЦИАЛНИТЕ ПАРТНЬОРИ

МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: РЕШАВАМЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА В ОБРАЗОВАНИЕТО ЗАЕДНО СЪС СОЦИАЛНИТЕ ПАРТНЬОРИ

„Само заедно с нашите партньори от общините, синдикалните, браншовите и неправителствените организации можем да решим предизвикателствата пред образователната система“. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на поредния Синдикален съвет на Синдиката на българските учители (СБУ), който се проведе в София. По думите на министъра образованието е и ще продължи да бъде най-важното условие за развитието на обществото.

„В центъра на системата са учителите. Има политическо и обществено съгласие, че те трябва да бъдат мотивирани. Затова започнахме политика за повишаване на възнагражденията им“, обясни Вълчев. Той посочи, че се разчита на преподавателите да включат децата от уязвимите групи в образователния процес, да помогнат за тяхното възпитание в хуманизъм и добродетели, да им дадат знания, с които да се реализират на пазара на труда, както и да развият креативност, инициативност и дигитални умения.

Председателят на СБУ Янка Такева подчерта, че благодарение на съвместните усилия в обществото се издига авторитетът на учителите и уважението към техния труд. Тя допълни, че това задължава преподавателската общност да е единна и да работи усилено за постигане на по-добри резултати за българските деца.

Споделете

GoTop