МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ ЩЕ УЧАСТВА В ДИСКУСИОНЕН ФОРУМ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА МОДЕЛА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА НАУЧНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще открие дискусионен форум на тема „Подобряване на модела за финансиране на научните изследвания, основано на постигнатите резултати“ на 5 октомври 2017 г. от 10.00 часа в зала „Киев“ на парк-хотел „Москва“ в София.

На форума ще бъде представен механизмът за специфична подкрепа на националните политики в рамките на програма „Хоризонт 2020“ от Роман Архона-Грасия, началник отдел „Анализ и мониторинг на националните политики в областта на научните изследвания и иновации в дирекция „Развитие на политиката и координация“ – Генерална дирекция „Научни изследвания и иновации“ на Европейската комисия.

Проф. Люк Соте – бивш ректор на Университета в Маастрихт (MERIT), съветник на Европейския комисар за изследвания, наука и иновации Карлос Моедас, и ръководител на експертната група RISE (Research, Innovation and Science Policy Experts) и на групата ESIR (Economic and Societal Impact of Research and Innovation), ще представи заключенията и препоръките от партньорското изследване за подобряване на оценката и финансирането на научните организации и висшите училища. След това ще се проведе дискусия с участието на представители на МОН и ръководствата на научните организации и висшите училища в страната.

Споделете

GoTop