МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: УЧИТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВСТВАТ ПО-СВОБОДНИ И КРЕАТИВНИ

МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: УЧИТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВСТВАТ ПО-СВОБОДНИ И КРЕАТИВНИ

„Разговаряме с всички експерти в Регионалните управления на образованието за това как всеки учител да бъде подкрепен да работи по-свободно и да подхожда индивидуално към всяко дете. Очакваме учителите да компенсират влиянието на външната среда“. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на среща с директори на образователни институции от община Трявна, която се проведе в Начално училище „Пенчо Славейков“.

Община Трявна е 100-та, която министър Вълчев посещава и обсъжда актуалните теми в системата на образованието с учители, представители на общините и областните управители.

Колко полезни за развитието са уроците по шах и извънкласните дейности демонстрираха ученици от ОУ „Васил Левски“ в град Плачковци. Министърът поздрави училищния отбор за постигнатите успехи, след което изигра партия шах с петокласника Добромир Добрев и доста трудно успя да го победи. От децата той получи малък шах, карта за член на клуба и пропуск, с който му се разрешава да влиза в училището.

В Трявна министър Вълчев присъства на дебат между ученици от СУ „П. Р. Славейков“ на тема „Българското училище преди Освобождението дава много образование на подрастващите“. Децата бяха изследвали множество исторически източници, за да защитят своите тези. Министър Вълчев ги поздрави за труда, който са вложили, за да се подготвят. С преподавателите от Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ в града министърът обсъди възможностите ученици от цялата страна да посещават училището и да наблюдават иновативни методи на преподаване. В гимназията той видя уникални произведения, създадени като дипломни работи от учениците.

Споделете

GoTop