МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ГАЛИН ЦОКОВ И УЧИТЕЛИ ПО ИСТОРИЯ ПОДНЕСОХА ЦВЕТЯ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ЛЕВСКИ

МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ГАЛИН ЦОКОВ И УЧИТЕЛИ ПО ИСТОРИЯ ПОДНЕСОХА ЦВЕТЯ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ЛЕВСКИ

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и учители по история от софийски училища поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски. В инициативата се включи и началникът на РУО – София-град Ваня Кастрева.

„Модерното образование може да се изгражда само на основата на традициите, а за децата е най-важен примерът. Затова и личности като Левски имат огромно значение във всеки етап на образованието и възпитанието им“, подчерта проф. Цоков. По думите му със съвместното отбелязване на днешния ден с български учители се дава знак и към цялата система. „Учителите затвърждават любовта към Родината и страната ни в подрастващите, а историците имат особено място в този процес. Затова за мен бе чест днес заедно с някои от тях да отдадем почит пред паметта на Апостола на свободата, който също е бил и учител“, каза проф. Цоков.

В днешната инициатива се включиха учители от 15 софийски училища, а през целия ден деца и ученици от различни образователни институции поднасят цветя в памет на Васил Левски.

Споделете

GoTop