МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФ. ТОДОР ТАНЕВ НАГРАДИ УЧЕНИЧКАТА НИА ХАДЖИЙСКА

МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФ. ТОДОР ТАНЕВ НАГРАДИ УЧЕНИЧКАТА НИА ХАДЖИЙСКА

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев награди ученичката Ниа Хаджийска, която преди време отряза дългата си коса, за да я дари на своя онкоболна учителка. „Всички сега те хвалят, че си герой. Всъщност ти си направила най-нормалното нещо – постъпила си като човек,“ обърна се проф. Танев към четвъртокласничката и добави, че постъпката й е за пример.

Ниа, която е ученичка в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Костенец, получи лаптоп. При връчването на наградата заместник-министър Ваня Кастрева се обърна с думите: „Подготвили сме ти подарък – това е само частица от нашата благодарност към теб. Всички искрено се възхитищаваме на твоето решение. За нас ти си пример за българските деца. Защото едно от важните неща е ние да си помагаме взаимно, да протягаме ръка на всеки човек, на всеки, който има нужда от помощ. Ти си го направила и ние се гордеем с теб!“, каза още зам.-министър В.Кастрева.

Заедно с Ниа Хаджийска бяха и майка й Сашка както и класният ръководител Славейка Стоимирова. Четвъртокласничката сподели с радост, че в своето училище вече имат нови чинове. Тя добави, че обича да се занимава с танци, да рисува, да чете и да пише, като вече е подготвила дори свой собствен сценарий за филм.

Малката гостенка сподели, че иска да продължи обучението си в Националното училище за танцово изкуство и получи покана от зам.-министър В.Кастрева заедно да посетят училището за танцово изкуство.

„Пожелаваме ти в живота да получиш също толкова добрини, колкото ти самата правиш“, пожела заместник-министър Кастрева на Ниа Хаджийска и й връчи също поздравително писмо, което четвъртокласничката прочете на глас от официалната катедра на Министерството на образованието и науката в зала „Ротонда“.

Споделете

GoTop