МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФ. ТОДОР ТАНЕВ ПРИЕ КОМИСАРЯ ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА НИЙЛС МУЖНИЕКС

МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФ. ТОДОР ТАНЕВ ПРИЕ КОМИСАРЯ ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА НИЙЛС МУЖНИЕКС

Министърът на образованието и науката проф.Тодор Танев се срещна днес с комисаря по правата на човека на Съвета на Европа Нийлс Мужниекс, който е на официално посещение в България.

На срещата ръководният екип на Министерството на образованието и науката представи на комисаря Мужниекс основните акценти и приоритети в работата си за краткия период от началото на своя мандат по отношение както на децата в риск и учениците, настанени в двата социално-педагогически интерната, така и в четирите възпитателни училища-интернати. Проф. Танев и неговият екип запознаха комисаря също и с предприетите стъпки за интеграция на възможно по-голяма част от децата със специални образователни потребности и проектите за създаването на центрове за подкрепа в помощ на тях и техните родители.

Ръководството на МОН обсъди с комисар Мужниекс и действията за интеграция на децата-бежанци в Република България.

От своя страна комисарят Мужниекс изрази задоволството си от срещата и информира за предстоящия си доклад във връзка с положението на групи в риск в страната, който се очаква в рамките на следващите два месеца.

В срещата участваха и заместник-министърът на образованието г-жа Ваня Кастрева, началникът на кабинета на министъра г-жа Мюйессер Солак, съветниците Роберт Джераси и Георги Стайков, директорът на Дирекция „Образователни програми и образователно съдържание“ г-жа Евгения Костадинова и експертът Йосиф Нунев.

Споделете

GoTop