МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФ. ТОДОР TАНЕВ ЩЕ ОТКРИЕ ВТОРОТО ЗАСЕДАНИЕ НА KОМИТЕТА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА OПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН РАСТЕЖ“

На 26 май 2015 г. министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев ще открие второто заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР), което ще се проведе в конферентната зала на Кемпински хотел-Маринела, град София, от 11.00 часа.

На заседанието ще присъстват представители на генерални дирекции „Заетост, социални въпроси и приобщаване“ и „Регионална и урбанистична политика“ на Европейската комисия. В работата на комитета ще вземат участие представители на държавни институции, органи на местно управление, социални партньори, неправителствени организации.

По време на второто заседание на Комитета за наблюдение ще бъдат разгледани критерии за избор на операции по оперативната програма, които ще стартират до края на 2015 г. Критериите са широко обсъдени предварително от тематичните работни групи „Предучилищно и училищно образование“, „Социално приобщаване чрез образование“, „Висше образование“ и подкомитет „Научни изследвания и технологично развитие“, които подпомагат дейността на Комитета на ОП НОИР.

Министерство на образованието и науката (МОН) организира информационно събитие за старта на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Официалното събитие ще се проведе на 26 май 2015 г. в град София, Борисова градина (Летен театър, до паркинга на стадион „Българска армия“) от 17.30 часа.

По време на събитието ще бъдат представени основните възможности, които ОП НОИР предоставя за финансиране през програмен период 2014-2020 г., с акцент върху мерките, които се очаква да стартират до края на 2015 г.

На второто заседание на комитета за наблюдение на ОП НОИР и на информационното събитие за стартиране изпълнението на оперативната програма ще присъстват: г-н Аурелио Сесилио, началник отдел в Генерална дирекция „Заетост, социални въпроси и приобщаване“ на ЕК и г-н Марек Теплански, заместник-началник отдел в Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на ЕК.

Покани за информационното събитие са изпратени до членове на Комитета за наблюдение на оперативната програма, членове на Парламентарната комисия по образование и наука към 43 Народно събрание, социални партньори, ректори на висши учебни заведения, ръководители на управляващи органи на оперативни програми и други.

Концертната програма включва изяви на талантливи ученически състави от цялата страна, участвали активно в клубове по проект „Успех“. Ученик, студент и докторант ще разкажат как участието им в проекти, управлявани от МОН през предходния програмен период са променили живота им.

Информационни табла ще представят постигнатите резултати и добри практики в МОН при изпълнение на проекти в рамките на предишния програмен период 2007-2013 г.

Споделете

GoTop