МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФ. ТОДОР ТАНЕВ ЩЕ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА НА МИНИСТРИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ДИГИТАЛНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ

На 5 юни 2015 г. министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев ще участва в първата по ред международна среща на министрите-франкофони на висшето образование за развитието на дигиталните технологии във франкофонското университетско пространство, която ще се проведе в Париж.

Форумът е под егидата на Министерството на националното образование, висшето образование и изследванията на Френската република в партньорство с Международната организация на франкофонията, с подкрепата на Университетската агенция по франкофонията. Фокус на дискусиите са проблеми пред настоящото развитие на висшето образование във франкофонското пространство с оглед на развитието на дигиталните технологии, които могат и трябва да бъдат ключов инструмент както за приема и успеха на студентите, така и за бъдещото им включване на пазара на труда. На срещата ще бъде приет проект на съвместна декларация на министрите-франкофони на висшето образование за развитието на дигиталните технологии във франкофонското университетско пространство. Приемайки проекта на декларацията, министрите се съгласяват да насърчават споделянето на опит и знания и свободното използване на наличните дигитални университетски ресурси, включително чрез създаване на общ франкофонски портал, съдържащ цялата информация относно наличните дигитални ресурси на университетите във франкофонските държави и заинтересованите институции. С декларацията министрите обединяват усилията си с цел валидиране и признаване на дистанционно дигитално образование.

Споделете

GoTop