МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА СЕРГЕЙ ИГНАТОВ ВРЪЧИ ДИПЛОМИ ЗА НАУЧНА СТЕПЕН „ДОКТОР” И АКАДЕМИЧНИ ДЛЪЖНОСТИ „ДОЦЕНТ”, И „ПРОФЕСОР” В МИННО-ГЕОЛОЖКИ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. ИВАН РИЛСКИ”

МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА СЕРГЕЙ ИГНАТОВ ВРЪЧИ ДИПЛОМИ ЗА НАУЧНА СТЕПЕН „ДОКТОР” И АКАДЕМИЧНИ ДЛЪЖНОСТИ „ДОЦЕНТ”, И „ПРОФЕСОР” В МИННО-ГЕОЛОЖКИ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. ИВАН РИЛСКИ”

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов връчи дипломи за научна степен „доктор” и академични длъжности „доцент”, и „професор” в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски”. Дипломи получиха 15 професори, 13 доценти и 13 доктори. Министър Игнатов поздрави участниците в церемонията с думите: „Тези дипломи са доказателство, че има вяра в българската образователна система, науката и във вашия университет”.

Министър Игнатов приветства колектива на университета и официалните гости на тържеството по случай един от най-светлите български празници – „Деня на будителите”.

В приветствието си министър Игнатов подчерта, че този празник е повод за дълбок размисъл, както и че тази година се отбелязват 250 години от написването на „История славянобългарска”. „И по този повод сме изпратили писмо до всички училища, във всички класни стаи да се прочете слово за Паисий, което бе написано от екипа на проф. Стоян Денчев. Защото съвременната история на България стъпва върху делото на отец Паисий.”

Министър Игнатов подчерта, че най-добрият начин, по който да отбележим Деня на народните будители, е с откриването на ново училище. Затова тържествата за 1-ви ноември са преместени в град Съединение, където ще бъде открита изцяло нова сграда на Средно общообразователно училище „Христо Ботев”, финансирана изцяло от бюджета на МОМН. Още два проекта за изграждане на училища започва Министерството на образованието, младежта и науката – в град Садово и село Кайнарджа, област Силистра. Той припомни още, че въпреки витаещите спекулации образователната система в България е класирана на 51-во място сред развитите страни в света. „Едновременно с това висшето образование в прегледа за конкурентоспособност е изместено с десет пункта напред. Това става за пръв път откакто се правят изследвания по конкурентоспособност”, завърши той.

Споделете

GoTop