МИЯ ДИМИТРОВА И МИХАИЛ КОСТОВ ОТ ШУМЕН СА ГОЛЕМИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В КАМПАНИЯТА „МОЯТ ГРАД Е МОЯТА КРЕПОСТ“

МИЯ ДИМИТРОВА И МИХАИЛ КОСТОВ ОТ ШУМЕН СА ГОЛЕМИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В КАМПАНИЯТА „МОЯТ ГРАД Е МОЯТА КРЕПОСТ“

Отборът на област Шумен спечели първото издание на образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“, която се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Победители в оспорваното състезание станаха осмокласниците Мия Димитрова и Михаил Костов от Профилираната природо-математическа гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен. Второто място зае отборът на Монтана, трети се класира отборът на област Перник, а четвърти – на област Кърджали.

Големият финал събра стотици в зала 1 на НДК, където Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека изпитваха четирите отбора победители от регионалните състезания, проведени през настоящата учебна година. За доброто настроение и атмосфера допринесоха момичетата от любимата на децата и младежите група „4 Magic“, а уникален 3D мапинг представи богатото културно-историческо наследство на страната ни.

В изключително оспорвано и емоционално съревнование представителите на Североизточна България успяха да съберат максимален брой точки в трите кръга на състезанието. В журито, което ги оценяваше, бяха заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов и заместник-областният управител на София-град Живка Първанова. Председател беше министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

„Всички участници бяха много добри. Едни знаеха повече по история, други по география, но всички познават добре родния си град”, коментира тя и награди победителите с почетна грамота и предметни награди. Аврамова добави, че в рамките на кампанията учениците са успели да научат още много за регионите ни и да видят как с европейските средства от ОПРР и държавния бюджет България и градовете стават по-красиви, комфортни и удобни. Инициативата ще продължи и догодина с нови изненади и изпитания за подрастващите. В първото й издание участваха общо 56 ученика от всички 28 области. Близо 2000 ученици, учители и родители подкрепяха своите представители в четирите полуфинала и на финала в София.

Споделете

GoTop