МЛАДИ АВТОРИ ОТ КАРНОБАТ ИЗДАДОХА ВТОРАТА СИ КНИГА

МЛАДИ АВТОРИ ОТ КАРНОБАТ ИЗДАДОХА ВТОРАТА СИ КНИГА

Ученици от карнобатското училище „Христо Смирненски“ изготвиха и издадоха сборник с авторски стихотворения и разкази. Творбите са били отличени на различни литературни конкурси през годината. Сборникът се прави за втори път и освен поезия и проза съдържа още снимки на децата от екскурзии и награждавания, разказа ръководителят на Литературно ателие „Компас“ в училището Виолета Терзииванова. Клубът е създаден по проект „Твоят час“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. В него участват 25 ученици до 11-годишна възраст.

Техните творби ще бъдат подарени на училищната библиотека и ще се използват за занимания по извънкласно четене в начален етап от групите за преодоляване на обучителни трудности по проекта. Освен това училищното ръководство е решило стиховете на децата да се рецитират на празници като 24 май, каза още Терзииванова.

През учебната година възпитаниците на литературното ателие са имали час по творческо писане с председателя на Българската конфедерация на писателите Станислав Марашки. Неговото посещение в карнобатското училище дошло като награда от конкурса „Аз имам дарба“ в Бургас, който децата спечелили. С Марашки създали обща творба – „В името на любовта“ и били приети за приятели на конфедерацията на писателите. Освен тази награда, учениците имат още 43 приза от 16 литературни конкурса, на които са се явили.

Споделете

GoTop