МЛАДИ ТАЛАНТИ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ СТРАНАТА НИ СЪС СВОИ НАУЧНИ РАЗРАБОТКИ

МЛАДИ ТАЛАНТИ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ СТРАНАТА НИ СЪС СВОИ НАУЧНИ РАЗРАБОТКИ

На 31 май 2013 г. в Учебния център на Министерството на образованието и науката, гр. София, кв. Изток се състоя церемонията по връчване на сертификати и награди на победителите във финала на Националния конкурс “Млади таланти” 2013 г.

За 15-та поредна година млади научни таланти от цялата страна се съревноваваха с разработените от тях научни проекти в областта на социалните науки, естествените науки и информационните и комуникационни технологии.

На финала на конкурса, който се проведе в периода 29-31 май т.г. журито определи да участват 40 млади таланти – автори на 29 научни проекта.

Класираните на първо, второ и трето място в националния конкурс ще вземат участие в Европейското състезание за млади учени, което ще се проведе в периода 20-25 септември 2013 г. в гр. Прага, Чешка република. Първите трима получават и парични премии, осигурени от Министерството на образованието.

Младите таланти, класирани от журито съответно на четвърто, пето и шесто място ще могат да участват в Световното младежко научно изложение “International EXPO Science” от 13-19 септември 2013 г. в Абу Даби.

Спонсори на Националния конкурс „Млади таланти” тази година бяха: ХТМУ-София; Фирма „Мусала Софт”; Техническия университет-София; Британския съвет в България и Комисия „Фулбрайт”. Техни представители връчиха предметни и др. награди на голяма част от участниците във финала на Националния конкурс „Млади таланти”. Всички те изразиха твърдото убеждение, че конкурса е една добра практика и изразиха готовност да съдействат за неговото популяризиране и разширяване.

Файлове

Споделете

GoTop