МЛАДИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИ БЯХА ОТЛИЧЕНИ В ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

МЛАДИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИ БЯХА ОТЛИЧЕНИ В ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

В колкото по-глобален свят живеем, толкова повече имаме нужда от чувството за национална принадлежност. Заедно с научните институти, висшите училища, с училищата имаме задача да създадем следващото поколение образовани българи, да им предадем духа на знанието. С тези думи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се обърна към учените от БАН по време на честването на Деня на народните будители. По време на тържеството в БАН бяха наградени 17 млади учени с постижения в различни направления. Имаме нужда заедно да намерим формулата на днешното будителство, каза министърът. По думите му всяка една институция би могла да помогне на образованието. По-късно той обсъди възможни партньорства в помощ на преподаването в училищата с учени от Института за български език на БАН.

Заместник-министър Таня Михайлова поздрави млади учители, отличени от Регионалното управление на образованието във Велико Търново. 96 са педагозите, които са започнали работа през тази учебна година. За три години младите учители в област Велико Търново са се увеличили почти двойно. 19-годишни са 7 от педагозите в училища и детски градини в региона през тази учебна година.

Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева участва в първата церемония за отличаване на лауреатите на новоучредената награда на името на академик Благовест Сендов. Тя бе създадена за принос в образованието и науката по инициатива на Университета по библиотекознание и информационни технологии и със съдействието на Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители. Учителят д-р Ангел Ангелов и заместник-декана на правния факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ д-р Лазар Груев са първите носители на наградата.

Споделете

GoTop