МОМЧЕТА ПРАВЯТ НАЙ-ХУБАВИТЕ ПРИЧЕСКИ

МОМЧЕТА ПРАВЯТ НАЙ-ХУБАВИТЕ ПРИЧЕСКИ

Две момчета спечелиха призовите места в категориите за мъжко и дамско подстригване на националния конкурс „Най-добър млад фризьор и гримьор“.
Румен Медев от Професионалната гимназия по фризьорство и ресторантьорство в Пазарджик бе отличен като най-голям майстор на дамските прически. Подгласнички му станаха Габриела Ценова от Софийската професионална гимназия „Княгиня Евдокия“ и Анелия Ангелова от Професионалната гимназия по облекло „Ана Май“ в Пловдив.

Фризьор номер едно на мъжки прически стана Сюлейман Сюлейманов, също от пловдивската гимназия „Ана Май“. Второ и трето място заеха Ибрям Мусов от Професионална гимназия „Свети Патриарх Евтимий“ в Асеновград и Емре Иванов от Професионална гимназия по фризьорство и ресторантьорство в Пазарджик.

Дами обраха наградите за гримиране. Първо място в категорията „Вечерен грим“ спечели Тони Стоянова от Софийската гимназия „Княгиня Евдокия“. Нейни подгласнички станаха Дидем Хасанова от Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в Русе и Къймет Мехмедова от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн във Варна.

Конкурсът, чийто домакин беше Софийската професионална гимназия „Княгиня Евдокия“, протече при голям интерес от страна на фирми от бранша. Те се включиха със специални награди, а някои от тях подкрепиха конкретни ученици с безплатни обучителни курсове в областта на мъжкото подстригване и козметичните услуги. След приключване на състезанието четири фризьорски и козметични фирми отвориха врати за състезателите и техните ръководители.

Представено беше електронното учебно помагало „Съвременни тенденции във фризьорството“, одобрено от МОН, което получи изключително положителни оценки от ученици и учители.

Началникът на РУО София-град Ваня Кастрева връчи специална награда за изключителни заслуги в развитието на професионалното образование по фризьорство на Емилия Иванова -ръководител на отбора на Софийската професионална гимназия „Княгиня Евдокия“.

Националният конкурс се организира от МОН в партньорство с Асоциацията на козметиците в България, Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова, Stephan Academy, Head Hunters Academy и др.

Споделете

GoTop