МОН И БНТ1 ПРЕДСТАВЯТ ДЕСЕТ ТАЛАНТЛИВИ УЧИТЕЛИ

МОН И БНТ1 ПРЕДСТАВЯТ ДЕСЕТ ТАЛАНТЛИВИ УЧИТЕЛИ

Кампанията на Министерството на образованието и науката и Българската национална телевизия „Най-добрият учител, когото познавам“, продължава да представя талантливи и обичани учители от цялата страна.

Днес в предаването „Денят започва с култура“ на БНТ1 бе излъчен филмовият портрет на инж. Валентина Димитрова – старши учител по практическо обучение в Професионална гимназия по електротехника и технологии, „Г.С.Раковски” в Стара Загора. Самата тя е възпитаник на училището, в което преподава повече от 19 години. Нейните уроци са слушали бивши и настоящи ръководители на ключови предприятия в българската енергетика.

„Днес учениците са безгрижни, жизнени и смели в мечтите си, колкото бяхме и ние, за съжаление не толкова амбициозни и упорити. Надявам се да се реализират толкова успешно, колкото многото завършили преди тях, да имат самочувствието на хора с професия, актуална, значима и с бъдеще“, споделя Валентина Димитрова.

В първия филм зрителите видяха как учителката по английски език Ивелина Пашова от Копривщица успява да увлече децата, като задържи интереса им в клас и в занимания след часовете. Вторият портрет бе на преподавателя от училището в тетевенското село Черни вит Асен Асенов. Той е един от четиримата млади преподаватели по музика в ОУ „Георги Бенковски“. Асен Асенов е възпитаник на училището, в което сега преподава. Негови ученици са носители на множество награди, а самият той през 2016 г. е удостоен с почетното отличие на МОН „Неофит Рилски“.

Очаквайте всяка сряда в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ1 поредния филмов разказ за „Най-добрият учител, когото познавам“! Телевизионната поредица ще представи общо десет талантливи и обичани учители от Варна, Стара Загора, Златица, София, Сливен, Пловдив, Първомай и Враца. Последният от филмите в кампанията ще бъде показан на 24 май в празничната програма на БНТ1.

Целта на кампанията, в която за втора поредна година обединяват усилия МОН и обществената телевизия, е да популяризира учителската професия и да помогне за издигането на нейния престиж. Да припомни за пореден път, че освен от закони и нормативни актове, доброто образование се изгражда от ярки и талантливи личности.

Излъчените филми може да гледате на сайта на БНТ.

Споделете

GoTop