МОН ОРГАНИЗИРА КАМПАНИЯ ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В МАДРИД

Министерството на образованието и науката за първи път организира информационна кампания за популяризиране на българското висше образование в Мадрид, Испания, където живее и работи една от най-големите наши общности зад граница. Това е първото събитие от поредицата, които се организират, за да привличат сънародниците ни да учат и живеят в България. Интерес към информационната кампания проявиха учители, ученици и родители от българските неделни училища, както и много българи, живеещи в Испания. Те имаха възможност за лични срещи и консултации с експертите от МОН и висшите училища, които ги информираха какво е необходимо да знаят за възможностите, предлагани от българското висше образование. На срещата в посолството в Мадрид беше представена актуална информация за реда, условията и предимствата на обучението в нашите университети. Бяха разяснени промените в нормативната уредба, които увеличават привлекателността на българското висше образование, както и основните предимства за младите хора, които искат да учат у нас.

В информационната кампания, организирана с подкрепата и активното участие на Асоциацията на българските училища в чужбина и посолството ни в Мадрид, се включиха и представители на държавни висши училища. Сред тях са Висше училище по телекомуникации и пощи в София, медицинските университети в Пловдив и Плевен, Пловдивският университет „Паисий Хилендарски”, Тракийският университет в Стара Загора и Университетът по хранителни технологии в Пловдив.

Кампанията продължава в Кипър, Албавия, Косово и Сърбия. В края на миналата година подобни срещи имаше в Молдова, Украйна и Република Северна Македония.

Споделете

GoTop