МОН ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО НА ПРЕПОДАВАНЕ ВЪВ ВИСШИТЕ УЧИЛИЩА

„Как да се подобрят уменията за преподаване и обучение във висшите училища в България“ е темата на форум, който ще се проведе на 30 май 2017 г. от 10.00 ч. в Химико-технологичния и металургичен университет в София.

Организатори на събитието са Министерството на образованието и науката и Центърът за развитие на човешките ресурси. Целта на семинара е повишаване на качеството на висшето образование чрез осигуряване на възможности за квалификация на преподавателите във висшите училища. На форума ще бъдат представени предварителни резултати от проучване за това от каква квалификация се нуждаят преподавателите. Проучването е подкрепено от Европейската комисия. Гост лектори от Норвегия и България ще споделят своя опит и ще представят успешни практики в областта.

Семинарът се реализира по проект № 582874-EPP-1-2016-2-BG-EPPKA3-BOLOGNA „BG TEACHING INOVATION TOOLS IN HIGER EDUCATION“ по програма „Еразъм +“, изпълняван от Министерството на образованието и науката в партньорство с Центъра за развитие на човешките ресурси.

Споделете

GoTop