МОН ПРЕДСТАВИ КОНЦЕПЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ

МОН ПРЕДСТАВИ КОНЦЕПЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ

Концепция за професионалното образование и обучение бе представена днес за първи път за обществено обсъждане на форум, организиран от Министерство на образованието и науката. Предмет на стартиращите дебати по региони ще са възможностите за създаване на гъвкави пътеки и атрактивни опции за придобиване на професионални умения за всички ученици. Също така ще се цели и насочване на повече и мотивирани младежи към информиран избор на професия както според техните способности и интереси, така и съобразно нуждите на икономиката.

Професионалното образование е основен наш приоритет , защото то е от национално значение, заяви заместник-министърът на образованието Таня Михайлова. Според нея с развитието на новите технологии и глобализацията образователната система трябва да стане по-гъвкава. По думите на заместник-министър Михайлова след проведените четири работни срещи с работодатели започват по-широките обсъждания. „Търсим различни варианти дуалното образование да бъде не само по-популярно, но и по-широко застъпено“, изтъкна още Михайлова.

Предстоящите дискусии ще са в София на 26-ти септември, а на 27-ми – във Враца. На 2-ри и 3-ти октомври са срещите в Ловеч и Шумен, а във Сливен и Хасково – на 12-ти и 13-ти.

Споделете

GoTop