МОН СЪС СВОЙ ЩАНД НА СОФИЙСКИЯ ФЕСТИВАЛ НА НАУКАТА

МОН СЪС СВОЙ ЩАНД НА СОФИЙСКИЯ ФЕСТИВАЛ НА НАУКАТА

Министерството на образованието и науката (МОН) се включи със свой щанд на седмото издание на Софийския фестивал на науката в София Тех Парк. Експерти от министерството ще запознават посетителите на форума с различни програми за научни изследвания и иновации като „Мария Склодовска-Кюри“, която е част от дейностите по „Хоризонт 2020“. По време на форума ще бъдат представени и печелившите проекти от тазгодишното издание на Националния конкурс „Млади таланти“.

Фестивалът на науката, който се организира от Британския съвет и е под патронажа на МОН, беше открит официално днес от зам.-кмета на София д-р Тодор Чобанов, директора на дирекция „Наука“ в министерството Златина Карова и изпълнителния директор на „София Тех Парк“ АД Асен Ненчев. Форумът ще продължи до 14 май 2017 г. (неделя), а всичките 40 щанда са отворени от 11 до 18 ч.

В програмата за 12 и 13 май е включено състезанието #BG10xEU Хакатон, което се организира по повод 10 години членство на България в ЕС. Отбори от специалисти по програмиране, информационни технологии, дизайн, мултимедия и маркетинг ще предложат иновативни технологични решения за проблеми в образованието, екологията, както и други обществено значими сфери.

На 14 май е финалът на традиционния конкурс за млади таланти в науката „Лаборатория за слава Fame Lab”.

Споделете

GoTop