НА ФАМИЛАТЛОН ЗАМ.-МИНИСТЪР МИЛЕНА ДАМЯНОВА ПОДКРЕПИ ИНИЦИАТИВИ, КОИТО СА В ПОЛЗА НА СЕМЕЙСТВОТО

НА ФАМИЛАТЛОН ЗАМ.-МИНИСТЪР МИЛЕНА ДАМЯНОВА ПОДКРЕПИ ИНИЦИАТИВИ, КОИТО СА В ПОЛЗА НА СЕМЕЙСТВОТО

На 12 май 2012 г. в Южния парк г-жа Милена Дамянова, заместник-министър на образованието, младежта и науката, поздрави деца и родители за четвъртото издание на празника ФАМИЛАТЛОН.

Като изрази радостта си от полезността на тази проява, г-жа Дамянова подчерта, че е хубаво да има повече инициативи, които да са ориентирани към спорта и здравословния начин на живот. „Нека се стремим към повече такива празници за деца и възрастни, за да има повече усмивки по лицата ни, каза тя и сподели убеждението си, че „трябва да си подадем ръка, за да имаме успехи“.

На Поляната с гълъбите в Южния парк всяко дете с родителите си имаше възможност да избере своето семейно или индивидуално занимание от Панаира на възможностите. Над 40 спортни клуба показаха атрактивни демонстрации и състезания, които направиха празника забавен и предизвикателен за осмелилите се да се включат. Любителите на колоезденето отново направиха велопоход – обиколка на Южния парк.

Официални гости на празника бяха още г-жа Йорданка Фандъкова , кмет на София, Н. Пр. Коре Янсон, посланик на Дания в България, г-н Калин Каменов, председател на Държавната агенция за закрила на детето, г-н Любомир Дреков, кмет на район „Лозенец“.

ФАМИЛАТЛОН е празник на семейството, спорта, творчеството и здравословния начин на живот, посветен на Деня на Европа – 9 май, както и на световния Ден на семейството, който се отбелязва на 15 май.

Споделете

GoTop