НАЦИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ПОЛИГРАФИЯ И ФОТОГРАФИЯ ЧЕСТВА 100-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

НАЦИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ПОЛИГРАФИЯ И ФОТОГРАФИЯ ЧЕСТВА 100-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

„Доброто обучение е запазена марка на гимназията по полиграфия и фотография“. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова се обърна в приветствието си към ученици и учители на честването на 100-годишнината на училището. Тя връчи плакет на Министерството на образованието и науката на директорката на професионалната гимназия по полиграфия и фотография инж. д-р Цветанка Апостолова. Емилия Лазарова предаде и поздравителен адрес от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков в знак на уважение и отчитане на постигнатите резултати през годините.
Освен фотографи и полиграфисти, училището подготвя кадри в областта на графичния дизайн, компютърната графика и професиите „Компютърен аниматор“ и „Библиотекар“. Едновременно със стремежа за предлагане на модерно и качествено образование, екипът на гимназията се стреми да открива и подкрепя деца с таланти в областта на изкуствата.
Сред официалните гости на празника беше и заместник-министърът на културата Виктор Стоянов, който връчи поздравителен адрес от името на министъра на културата Найден Тодоров.
В чест на празника бе представено юбилейно издание на Алманах и специален брой на училищния вестник на НПГПФ, както и експозиция с фотографии, графики, плакати и анимации.

Споделете

GoTop