Над 120 български неделни училища в чужбина ще отбележат Деня на светите братя Кирил и Методий с традиционно българско хоро

На 11 май 2018 г. по повод Деня на Светите братя Кирил и Методий десетки хиляди българи на 5 континента ще се обединят от българските традиции и култура като извият красиво българско хоро. Инициативата под надслов „Розите на България“ е първото по рода си честване, организирано от Министерството на образованието и науката, посветено на българския език, българската азбука и култура и на българите по света.

Над 120 български неделни училища и клубове на 5 континента в над 25 държави (Австралия, Австрия, Белгия, Бразилия, Великобритания, Германия, Гърция, Ирландия, Испания, Казахстан, Канада, Кипър, Мароко, Молдова, Обединени арабски емирства, Румъния, Русия, САЩ, Словакия, Сърбия, Украйна, Унгария, Франция, Чехия, ЮАР и Япония) ще отбележат празника с българско хоро под звуците на „Празнична сюита“.

Над 1000 училища, детски градини и читалища и Националният дворец на децата у нас ще участват в „Розите на България“. Българската асоциация на частните училища също се включва в инициативата. В Перник, Смолян, Шумен, Ямбол ще участват всички училища, а в София техният брой вече надвишава 200.

Споделете

GoTop