НАД 30 НОВИ ПРЕДМЕТА СА СЪЗДАДЕНИ В БЪЛГАРСКИТЕ ИНОВАТИВНИ УЧИЛИЩА

НАД 30 НОВИ ПРЕДМЕТА СА СЪЗДАДЕНИ В БЪЛГАРСКИТЕ ИНОВАТИВНИ УЧИЛИЩА

Над 30 нови предмета са създадени в българските иновативни училища. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на научна конференция в Югозападния университет „Неофит Рилски“, посветена на 230-годишнината от рождението на просветителя. Възможност за въвеждане на нови предмети имат иновативните училища, които в момента са общо 548.

Министър Цоков отново поздрави учителите с днешния им празник и сравни тяхната работа с делото на Неофит Рилски. „Неговата иновативност е била в основата на успеха на българското образование. Такива учители работят и днес в българските училища“, каза проф. Цоков. „Те създават нови предмети и благодарение на тяхната квалификация внедряването на новостите в образованието ще е най-бързо и ефективно“, допълни той.

Министърът подчерта също и важната роля на учителите за повишаването на инициативността на учениците и изграждането им като личности. „Да дадем възможност на бъдещите български учители да реализират своите мечти и идеи“, каза още проф. Цоков.

Научната конференция, посветена на 230-годишнината от рождението на Неофит Рилски, се организира от Югозападния университет, Светата Неврокопска митрополия и Светата Рилска обител съвместно с общините Благоевград, Банско, Габрово, Самоков, Копривщица, Сандански, Кюстендил, Казанлък. Събитието е под патронажа на патриарх Неофит.

Споделете

GoTop