НАД 782 000 ЛЕВА ЗА РЕМОНТ НА ОБРАЗОВАТЕЛНИ СГРАДИ СЛЕД БЕДСТВИЯ

НАД 782 000 ЛЕВА ЗА РЕМОНТ НА ОБРАЗОВАТЕЛНИ СГРАДИ СЛЕД БЕДСТВИЯ

Министерският съвет отпусна 782 587 лева за ремонт на две училища и едно регионално управление на образованието, по чиито сгради са нанесени щети от бурен вятър.

644 366 лева получава Варненската морска гимназия „Свети Николай Чудотворец“, която загуби част от покрива си. Средствата ще бъдат използвани за реконструкция на покривите на учебния корпус, актовата зала, столовата, физкултурния салон и топлите връзки на гимназията. Предвижда се да бъде положена нова хидроизолация и топлоизолация и да се изгради мълниезащита.

94 048 лева за нова ограда получава Професионалната гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) „Юрий Гагарин“ в Петрич. Сегашната ограда на училището е претърпяла щети вследствие на бурен вятър. Новата ще бъде изградена от стоманобетонова конструкция и метални пана с обща дължина 157 м.

Правителството отпусна 44 173 лева и на Регионалното управление по образованието в Хасково. Средствата са за ремонт на сградата „Дом на учителя“. По нейния покрив са нанесени щети от проливни дъждове и силен вятър. С отпуснатите средства ще се ремонтират стени и тавани на засегнатите помещения и ще бъде подменена покриваната хидроизолация с площ от 420 кв. м.

Споделете

GoTop