НАГРАДИТЕ „СЪРЦЕТО НА СОФИЯ“ И „СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ“ БЯХА ВРЪЧЕНИ ПО ВРЕМЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА „РАЗЛИЧНИ, НО ЗАЕДНО“

НАГРАДИТЕ „СЪРЦЕТО НА СОФИЯ“ И „СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ“ БЯХА ВРЪЧЕНИ ПО ВРЕМЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА „РАЗЛИЧНИ, НО ЗАЕДНО“

Заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева бе сред участниците в осмата поредна церемония по връчване на наградите „Сърцето на София“ и „Сърцето на България“, която се проведе на сцената на театър „София“. „Преди осем години заедно започнахме тази инициатива. Започнахме я с идеята да направим традиция. И това се случи, защото сме заедно. На сцената се събират децата от различните краища на София и на България със своите различни таланти“, каза г-жа Кастрева като се обърна към най-младите и към партньорите на инициативата „Различни, но заедно“. Събитието се осъществява по инициатива на Синдиката на българските учители със съдействието на Министерството на образованието и науката съвместно със Столичната община и други организации и представители на деловите среди. Заместник-министър Кастрева благодари на всички, които работят за развитието на таланта на малки и големи. „Желая на всички прекрасна нова година, която да ги изпълни с вдъхновение за още по-добри дела“, каза тя при връчването на една от наградите.

При откриването на церемонията г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София, заяви: „Доброто образование стои в основата на интеграцията“, Бих искала да поздравя номинираните и наградените участници, тъй като това са хора със специално отношение към децата и младежите.“

За значението на инициативата и за приноса на номинираните говори г-жа Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

На церемонията присъстваха г-жа Милена Дамянова, председател на Комисията по образование и наука в 43. Народно събрание, експерти от МОН и от РИО – София-град, видни представители на българската музикална култура и др.

Награди „Сърцето на София“ получиха Мартина Камбурова – ученичка в Националната търговско-банкова гимназия, Елеонора Лилова – директор на 2. СОУ „Акад. Емилиян Станев“, Севдалина Джонгарска – директор на най-голямото училище с детска градина на Балканите за деца с увреден слух – „Проф. д-р Дечо Денев“ – София. Със същото отличие бяха наградени и проф. Теодора Павлович – вицепрезидент на Международната федерация за хорова музика и диригент на Софийския камерен хор „Проф. Васил Арнаудов“, както и Пламен Константинов – селекционер на българския национален отбор по волейбол.

Първа инвестиционна банка получи награда за социална ангажираност, а наградата „Сърцето на България“ бе присъдена на БНТ.

Годишните награди на Арт център „Кърнолски“ са под патронажа на кмета на Столичната община г-жа Йорданка Фандъкова, която е и първият носител на почетния знак „Сърцето на София“.

Благотворителният концерт „Различни, но заедно“се състоя пред над 350 зрители в театър „София“, а отличията се присъждат на личности, неправителствени организации и компании за творческата им и обществена дейност в полза на децата и младежите.

Освен, че в рамките на благотворителния концерт „Различни, но заедно“ се връчват наградите „Сърцето на София“ и „Сърцето на България“, той събира на една сцена деца и младежи от различни етноси, с различно вероизповедание и с различен социален статус. Сред участниците в концерта бяха Ваня Костова, Боян Михайлов, Софийски камерен хор „Васил Арнаудов“; вокална студия „Дъга“; балетна школа „Маша Илиева“; детски танцов ансамбъл „Искрица“ при Народно читалище „Витоша“ в София; деца от дом за деца, лишени от родителски грижи от село Дрен; танцово студио “Hyphers”; Виктория Дамянова – солистка от училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“; балет “Веда джуниър“ и група за синхронни танци „Импулс“ към Средно специално училище с детска градина за деца с увреден слух „Проф д-р Дечо Денев“ и други талантливи изпълнители.

Споделете

GoTop