НАПУСНА НИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИЯТ УЧЕН ПРОФ. КАМЕН ВЕСЕЛИНОВ

НАПУСНА НИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИЯТ УЧЕН ПРОФ. КАМЕН ВЕСЕЛИНОВ

Министерството на образованието и науката изказва своите най-искрени съболезнования по повод кончината на професор Камен Веселинов – забележителен човек, учен и общественик. В негово лице България загуби един авторитет с изключителни лични и професионални качества.

Проф. Веселинов остави ярко присъствие чрез множество публикации в значими международни издания в областта на техническите науки, с изобретенията си и ръководството на голям брой научни проекти. Дълги години от живота си посвещава на подобряване на програмите за инженерното образование в България, като така допринася за подготовката на поколения специалисти в областта на автомобилостроенето, авиационната техника и информационните технологии.

Проф. Камен Веселинов е завършил Техническия университет в Дрезден и там е защитил докторска степен. Работил е като преподавател в Германия и в Техническия университет – София. Бил е декан на Факултета за германско инженерно обучение и индустриален мениджмънт, заместник-министър на образованието и науката, а също и ректор на Техническия университет – София. Проф. Веселинов е ръководил Патентното ведомство и е бил заместник-председател на Националния съвет по наука и представител на България в Комитета за научни и технически изследвания на Европейската комисия. Поклон пред паметта на човека, учения и преподавателя!

Споделете

GoTop