НАШИТЕ „МЛАДИ ТАЛАНТИ” ПРЕДСТАВЯТ ПРОЕКТИ В АБУ ДАБИ

НАШИТЕ „МЛАДИ ТАЛАНТИ” ПРЕДСТАВЯТ ПРОЕКТИ В АБУ ДАБИ

В периода 13-18 септември 2013 г. в Абу Даби, Обединени арабски емирства, се провежда Световното младежко научно изложение “INTERNATIONAL EXPO SCIENCE’2013”. От българска страна в събитието участват трима ученици, след като се класираха в националния конкурс „Млади таланти”, организиран от Министерството на образованието и науката. Това са:

Мария Сребринова Сребрева с проекта „Занималнята на Лоли” в областта на информационните и комуникационните технологии от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Първомай;
Иван Динков Герганов с проекта „Едно ново приложение на разбиванията на числата” в областта на естествените науки и математиката от СОУ „Петко Рачов Славейков”, гр. Кърджали;
Атанас Росенов Господинов с проекта „Намиране и разпознаване на реални обекти в сцена” в областта на информационните и комуникационните технологии от ОМГ „Акад. Кирил Попов”, гр. Пловдив.

В Абу Даби българските участници представят своите проекти пред посетителите и не пропускат възможността да се запознаят с проектите и инициативите на участниците от цял свят.

Световното младежко научно изложение е събитие, което събира заедно млади хора, учители и научни експерти от Азия, Европа, Северна Америка, Латинска Америка и Африка, за да обменят идеи и да се запознаят с научните проекти, знания и разработки на своите връстници и колеги. То цели да популяризира научните знания в мултикултурна среда чрез изложби на проекти, създадени от деца и млади хора от всички краища на света, и се явява уникална възможност за начинаещи таланти да се запознаят помежду си и да участват в нови научни постижения.

Организаторите са се погрижили Световното младежко научно изложение да има разнообразна програма. До този момент българската делегация имаше възможността да опита вкусовите качества на камилското мляко, да получи първи знания за добър финансов мениджмънт в специален автобус и да се потопи в дебрите на криминалистиката.

“INTERNATIONAL EXPO SCIENCE’2013” ще продължи до 18 септември. Дотогава българските участници ще продължат да представят проектите си и България и да печелят нови приятели.

Споделете

GoTop