НАТАЛИЯ МИТЕВА: ЧЕТЕНЕТО ОСТАВА ОСНОВЕН ПЪТ КЪМ ПОЗНАНИЕТО

НАТАЛИЯ МИТЕВА: ЧЕТЕНЕТО ОСТАВА ОСНОВЕН ПЪТ КЪМ ПОЗНАНИЕТО

Наред с бързото развитие на новите технологии в образованието и на различните начини, по които учим, четенето все пак остава основен път към познанието. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева при откриването на Алея на книгата в София.

„Ние в Министерството на образованието и науката работим за това всяко българско дете да може да развие пълния си потенциал и да постигне успех в живота. Тези успехи минават през грамотността и през развиването на желанието за знание, които се култивират както в училище, така и извън него – в семейството и в обществото“, посочи Наталия Митева. Тя акцентира, че в училище основният фактор е учителят, но извън него силно свързани с дългосрочния успех на децата в живота са навиците за четене на родителите и тяхното отношение към образованието. „Много е важно младите ни хора да имат достъп до различни видове литература, за да могат да развият знанията, уменията, но и търпението да се впуснат в чудния свят на книгите“, каза още заместник-министърът на образованието и науката при откриването на Алеята на книгата.

144 издателства представят своите заглавия в 58 шатри в градинката пред НДК и пешеходната част на бул. „Витоша“. Изложението продължава до 10 септември.

По време на откриването участниците и посетителите бяха приветствани и от министър-председателя акад. Николай Денков, председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кметовете на районите „Средец“ и „Триадица“ – Трайчо Трайков и Димитър Божилов, председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев, журналиста и писател Георги Тошев и др.

Споделете

GoTop