НАТАЛИЯ МИТЕВА: ОКУРАЖАВАМЕ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКОТО МИСЛЕНЕ ОЩЕ ОТ РАННИТЕ УЧЕНИЧЕСКИ ГОДИНИ

НАТАЛИЯ МИТЕВА: ОКУРАЖАВАМЕ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКОТО МИСЛЕНЕ ОЩЕ ОТ РАННИТЕ УЧЕНИЧЕСКИ ГОДИНИ

В основата на предприемаческото мислене е решаването на реални проблеми, което Министерството на образованието и науката ще окуражава още от ранните детски години чрез въвеждане на нови методи на преподаване. Те включват развитие на STEM обучение, интегриране на различни предмети, проектно-базиран подход. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева по време на конференцията „Предприемачеството като житейска стратегия и как Европа помага за това“, която се проведе в Университета за национално и световно стопанство.

Тя посочи, че предприемаческото мислене трябва да се развива като хоризонтална компетентност във всички учебни дисциплини.

Заместник-министър Митева запозна участниците във форума и с възможностите за финансиране на стартиращи предприятия на студенти и докторанти през Програма „Образование“.

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров също представи възможностите за стимулиране на предприемачеството, които предоставя висшето училище, включващо стартъп хъб и менторство за млади предприемачи.

Събитието беше инициирано от заместник-председателят на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната Деница Симеонова. Не него участваха и председателят на Цифров иновационен хъб Тракия Християн Даскалов и доц. Коларов, ръководител на катедра Предприемачество в УНСС и председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес.

Споделете

GoTop