ОДОБРЕНИ НА ПЪРВИ ЕТАП СА 6 ПРОЕКТА НА УЧЕБНИЦИ ПО ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИИ ЗА V КЛАС

ОДОБРЕНИ НА ПЪРВИ ЕТАП СА 6 ПРОЕКТА НА УЧЕБНИЦИ ПО ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИИ ЗА V КЛАС

6 от внесените 8 проекта за нов учебник по история и цивилизации за V клас са одобрени от комисията, оценяваща съдържанието, графичния дизайн и полиграфическото изпълнение. Одобрените проекти са на издателствата „Анубис“, „Булвест 2000“, „Даниела Убенова – Даниела Биланска“, „Просвета Плюс“; „Просвета – София“ и „Св. Георги Победоносец“. Оценителите смятат, че проектите на издателствата „Питагор“ и „Архимед 2“ не отговарят на изискванията на държавния образователен стандарт за учебниците.

Представители на издателствата получиха възможност да се запознаят със становищата на оценителите. Така тези с одобрените проекти ще могат да отстранят бързо пропуските и да отпечатат проекти, които ще бъдат представени първо в МОН, а след това – оценявани от учителите. Учебници ще се избират в 1716 училища в страната. Очаква се процесът да започне в началото на месец август.

В комисията по оценяване на съдържанието на проектите участваха 7 души – учители, преподаватели и научни работници от БАН, както и експерт от РИО. Други 6 души оценяваха графичния дизайн и полиграфическото изпълнение на учебниците.

Споделете

GoTop