ОДОБРЕНИ СА НАД 96 000 ЛЕВА ЗА НОВИТЕ ЗАЩИТЕНИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА

ОДОБРЕНИ СА НАД 96 000 ЛЕВА ЗА НОВИТЕ ЗАЩИТЕНИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА

Министерският съвет одобри допълнителни 96 168 лева за финансиране на новите защитени детски градини и училища, получили такъв статут през настоящата учебна година.

Средствата се разпределят за три защитени училища, четири детски градини и четири части от детски градини (филиали), които се намират в 11 общини. Финансирането е за периода 15 септември – 31 декември т.г.

В новите защитени институции се обучават 157 деца и 151 ученици от I до VII клас. С допълнителните средства се осигурява издръжка на образователния процес до края на 2021 г.

Новият списък на защитените образователни институции, одобрен от кабинета на 1 декември т.г., можете да видите ТУК. Повече информация за решението на Министерския съвет можете да намерите ТУК.

На днешното заседание правителството отпусна и други 47 741 лева за три общини – Силистра, Рудозем и Опака, които въвеждат задължително предучилищно образование за 400 деца, навършили четири години.

От началото на тази календарна година 101 общини са получили средства за включване на четиригодишните деца в системата на задължителното образование.

До началото на учебната 2023 – 2024 година всички общини трябва да създадат условия за осъществяване на предучилищно образование за децата на четири години.

Споделете

GoTop