ОТ 03 до 05 септември 2012 г. ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪВЕТ ЗА НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ (ERC) ЩЕ НАПРАВИ ВТОРА СЕРИЯ ОТ ИНФОРМАЦИОННИ СЪБИТИЯ В БЪЛГАРИЯ

ОТ 03 до 05 септември 2012 г. ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪВЕТ ЗА НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ (ERC) ЩЕ НАПРАВИ ВТОРА СЕРИЯ ОТ ИНФОРМАЦИОННИ СЪБИТИЯ В БЪЛГАРИЯ

Експерти от Съвета ще представят подробно пред българските учени необходимите стъпки за кандидатстване за престижните грантове.

Министерството на образованието, младежта и науката и Европейският съвет за научни изследвания (ERC) ще проведат серия от информационни събития, посветени на възможностите за участие в конкурсите на специфична програма „Идеи” на Седма рамкова програма, които ще протекат в периода 3-5 септември 2012 г. в два от големите университетски градове – Варна и София.

До момента страната ни е сред по-слабо представените в конкурсите на специфичната програмата „ Идеи”. В тази връзка през настоящата година екипът на Министерството на образованието, младежта и науката организира серия от инициативи за повишаване информираността на изследователската общност и насърчаване на отличните български учени да кандидатстват за престижните грантове на Европейския съвет за научни изследвания.

Като част от политиката за стимулиране на най-добрите български изследователи и оказването на подкрепа за постигане на върхови научни постижения, министерството чрез Фонд „Научни изследвания” предвиди и специфична схема за подкрепа на български проекти, които са получили висока оценка от европейските експерти, но не са успели да преминат праговете за финансиране по схемите на програма „ Идеи”.

Програма „Идеи”, осъществявана чрез Европейския съвет за научни изследвания, подкрепя развитието на фундаменталните изследвания, достигайки до ключови открития в развиващи се области на изследване. Тя цели да привлича и задържа най-талантливите учени в Европа, като едновременно предоставя възможности за развитие както на независима кариера на младите изследователи, така и да оказва подкрепа на утвърдени учени за провеждането на изследвания на границата на познанието.

В рамките на предстоящите събития (3-4 септември 2012 г. – Гранд хотел „Варна”, комплекс „Св. Св. Константин и Елена” и 5 септември 2012 г. – Гранд хотел „София”), експерти от Изпълнителната агенция на Европейския съвет за научни изследвания ще запознаят българските изследователи в детайли с възможностите, предлагани от схемите на Съвета, както и ще дадат конкретни експертни напътствия и препоръки за изготвянето на успешни проектни предложения. Работният език на събитието е английски.

Участието в събитията е безплатно, но отчитайки лимитът на залите и за да бъдат осигурени материали за всички участници, очакваме желаещите да присъстват на информационните събития в срок до 29 август 2012 г. да изпратят попълнена регистрационна форма на ел.поща: [email protected] . В регистрационната си форма всеки участник следва изрично да посочи за кое от двете събития желае бъде регистриран. До края на м. август участниците ще получат потвърждение за статуса на своята регистрация.

Файлове

Споделете

GoTop