ОТ ПОНЕДЕЛНИК ЗАПОЧВАТ ПЪРВИТЕ ОБУЧЕНИЯ НА УЧИТЕЛИ ПО НОВИТЕ ПРОГРАМИ ЗА ПЪРВИ И ПЕТИ КЛАС

ОТ ПОНЕДЕЛНИК ЗАПОЧВАТ ПЪРВИТЕ ОБУЧЕНИЯ НА УЧИТЕЛИ ПО НОВИТЕ ПРОГРАМИ ЗА ПЪРВИ И ПЕТИ КЛАС

От понеделник започват първите обучения на учители, които за първи път тази есен ще преподават по новите учебни програми за първи и пети клас.

Обученията започват във Врачанска област ще се водят от инспектори от областта, подготвени от експерти на МОН. Обученията ще се провеждат в Регионалния инспекторат по образование и в СОУ „Христо Ботев“. То е избрано заради модерната база и подготовка, която предполага работата по новия Закон за предучилищното и училищното образование. Там има специализирани кабинети, модерно оборудване и се използват интерактивни методи за преподаване. Обученията ще продължат до края на април. Постепенно те ще обхванат всички области в страната.

Днес във Враца се проведе среща на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева с учители от Враца, Монтана и Видин. Пред нея те поставиха въпроса за качеството на учебниците, които ще се пишат тепърва по новите учебни програми. Тя се ангажира да предаде на издателите, че техният продукт ще бъде внимателно оценяван от учителите.

Министър Кунева призова преподавателите да бъдат безкомпромисни при избора на учебници и да сигнализират, ако има натиск от страна на колеги или директори за избора на един или друг

Министърът обяви, че от следващата седмица започва срещи с родителски асоциации.

Споделете

GoTop