ОТБОРЪТ НА НПГПТО „М.В.ЛОМОНОСОВ“ Е ПОБЕДИТЕЛ В „НАЙ-ДОБЪР ТЕХНИК В МАШИНОСТРОЕНЕТО“

ОТБОРЪТ НА НПГПТО „М.В.ЛОМОНОСОВ“ Е ПОБЕДИТЕЛ В „НАЙ-ДОБЪР ТЕХНИК В МАШИНОСТРОЕНЕТО“

Учениците от Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“ в София са победители в отборното класиране на състезанието по професия „Най-добър техник в машиностроенето“. На второ и трето място са Професионалната техническа гимназия във Варна и Професионална гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево.

В индивидуалното класиране първи е Божидар Пенков от професионалната гимназия в Севлиево, а втори и трети са Кристиян Николов от ПТГ „В. Левски“ в Горна Оряховица и Ивайло Колев от техническата гимназия във Варна.

Състезанието по професия „Най-добър техник в машиностроенето“ се провежда вече 24 години. Организатори са МОН и фондация „Милен Григоров“ – Горна Оряховица, а домакин на националния кръг традиционно е Професионална техническа гимназия „Васил Левски“ в Горна Оряховица.

До национален кръг тази година бяха класирани 48 ученици в XI и XII клас от 25 професионални гимназии и средни училища с професионални паралелки в страната. Състезателите решават тест от 40 въпроса от учебните предмети техническо чертане, техническа механика, материали и заготовки/материалознание, електротехника и електроника и информационни технологии. Решават и две приложно-творчески задачи, които включват детайлиране по зададен чертеж и довършване на чертеж на резбово съединение.

Споделете

GoTop