ОТКРИТИ СА ПЪРВИТЕ НАЦИОНАЛНИ ДНИ ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ – БУРГАС 2015

ОТКРИТИ СА ПЪРВИТЕ НАЦИОНАЛНИ ДНИ ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ – БУРГАС 2015

С изпълнение на националния химн в Драматичния театър „Адриана Будевска“ в Бургас на 1 октомври 2015 г. бяха открити първите Национални дни за учене през целия живот.

Участниците бяха поздравени от заместник-министъра на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева, от областния управител на Област Бургас г-н Вълчо Чолаков и от г-н Димитър Николов, кмет на гр„ Бургас. Те говориха за значението на ученето през целия живот за всеки, независимо от възрастта и професията.

След тържествената церемония бе изнесена богата художествена програма с участието на виртуозите от формация за електроакустична музика „ИНТРО“ и с вдъхновяващите изпълнения на Николина Чакърдъкова и на Неврокопския ансамбъл за песни и танци – гр. Гоце Делчев.

Днес, 2 октомври 2015 г., в Експоцентър „Флора Бургас“ се провеждат поредица от събития, посветени на сектора за учене на възрастни: Международна конференция на тема „Изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни – резултати и обмен на добри практики“, изложение на училища, в които се обучават и възрастни, прожекция на специално подготвени на тази тема филми. Обменят се добри практики. В края на деня на тържествена церемония ще бъдат раздадени награди за принос към развитието на ученето през целия живот.

Националните дни с за учене през целия живот в Бургас са нова инициатива на Министерството на образованието и науката, която се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз.

Съдействие за превоза на журналисти от медии за събитието оказва Висшето строително училище „Любен Каравелов“ – гр. София.

Споделете

GoTop