Открива се Десетата панорама на професионалното образование в Пловдив

Десетата Панорама на професионалното образование в България ще се проведе от 19 до 21 април в Пловдив. Това е първото събитие от поредица мероприятия, които представят професионалното образование и обучение в България. В рамките на събитието се организира и националният кръг на състезания по 11 професии. В тях ще участват над 320 ученици от 150 професионални гимназии от цялата страна. Те ще се надпреварват в областите електроника, мода, готварство и сладкарство, строителство, озеленяване и цветарство, фризьорство и керамика.

Състезателите ще се оценяват от представители на МОН, държавната и местната администрация, бизнеса и работодателски организации. Инициативата цели да се привлече медийното и обществено внимание към предимствата на професионалното образование и обучение и да се дадат примери за добри практики в тази сфера.

Следващото събитие е срещата на генералните директори по професионално образование и обучение на 23 и 24 април в София. То ще се проведе в Резиденция Бояна и е в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. Темата на форума е „Бъдещето на труда, бъдещето на професионалното образование и обучение“.

Споделете

GoTop