Първи по рода си интерактивен урок по кибер хигиена представят Държавната агенция за е-управление и Министерството на образованието и науката

Място на провеждане: София, Ул. „Йосиф В. Гурко“ 6

По случай края на учебната година Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) и Министерството на образованието и науката (МОН) ще представят първия по рода си интерактивен урок по кибер хигиена „С голямата технология идва голямата отговорност“. Урокът е предназначен за ученици от първи до дванадесети клас. Събитието е с начало 11.00 часа и ще се проведе на 29 юни 2018 г. в Мраморна зала на Държавна агенция „Електронно управление“ (ул. „Йосиф В. Гурко“ 6, ет. 1, с вход откъм ул. „Дякон Игнатий”).

Урокът е част от материалите, подготвени от ДАЕУ в рамките на Националната кампания за кибер хигиена под надслов „Няма да ме хакнат“, която се проведе по време на Българското председателство на Съвета на ЕС под патронажа на европейския комисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел. Съдържанието на урока е одобрено от МОН за избирателно включване в учебната програма на училищата в страната от учебната 2018/2019 г. Наръчник и методология, предназначени за преподавателите, практически съвети към родителите за повишаване на кибер културата на подрастващите, както и тестове за проверка на навиците за кибер хигиена на учениците, ще бъдат представени и демонстрирани в присъствието на европейския комисар за цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, на председателя на ДАЕУ Атанас Темелков, на зам.-министъра на образованието и науката Деница Сачева, заедно с директори и преподаватели от столични училища. Анонимността и липсата на цензура в интернет могат да бъдат много опасни за децата, които прекарват онлайн средно повече от 30 часа седмично. 75 на сто от децата са склонни да споделят лична информация. Близо 90% от сексуалните предложения към деца са отправени в онлайн среда, като едва 25 на сто от младите споделят със своите родители.

Споделете

GoTop