ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО СВЕТСКО УЧИЛИЩЕ В ИЗТОЧНИТЕ РОДОПИ СТАНА НА 110 ГОДИНИ

ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО СВЕТСКО УЧИЛИЩЕ В ИЗТОЧНИТЕ РОДОПИ СТАНА НА 110 ГОДИНИ

Първото българско светско училище в Източните Родопи – „Отец Паисий“ в Кърджали отбеляза своя 110-годишен юбилей с концерт и изложба, посветена на неговата история. Гост на празника бе Наталия Михалевска, началник на кабинета на министъра на образованието и науката.

Тя прочете поздравителен адрес от името на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков. „Българското училище е било и ще продължава да бъде един от най-светлите символи на националната идентичност. Уважаеми учители, не се уморявайте да вървите по пътя на духовността, с памет към тези, които са го извървели преди нас и с доверие към бъдещите след нас. Бъдете здрави и съхранете способността да откривате и да се радвате на успехите на вашите възпитаници“, се почва в поздравлението на министър Цоков.

В училището, което е специализирано в софтуерните и хардуерните и природните науки, днес учат 1364 ученици. То е средищно и събира ученици от съседни градове и населени места.

Сред официалните гости на концерта бяха също областният управител Никола Чанев, заместник-кметът Даниел Делчев, началникът на Регионално управление по образование Ангелина Костова, настоящи и бивши възпитаници, преподаватели, директори на учебното заведение и др.

Споделете

GoTop