ПЕТ ДЕЦА ОТ СЕЛО КРУШОВИЦА ПОЛУЧИХА СТИПЕНДИИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТАЛАНТИТЕ СИ

ПЕТ ДЕЦА ОТ СЕЛО КРУШОВИЦА ПОЛУЧИХА СТИПЕНДИИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТАЛАНТИТЕ СИ

Пет деца от Основно училище „Христо Ботев“ във врачанското село Крушовица получиха стипендии, с които да подпомогнат обучението и развитието на талантите си. Те спечелиха конкурс за детска рисунка и есе на тема „Най-добрият човек, когото познавам“.

Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева заяви, че ще се радва, ако учениците разбират училището като място, в което ще получават възможности да реализират своите мечти и да са свободни да се занимават с онова, което ги вдъхновява. Тя посочи, че Министерството на образованието и науката работи да създава навсякъде подходящи условия за развитието училищата като средища за израстването на добри граждани и успешни хора.

Първокласничката Валерия Накова, третокласникът Ивалин Иванов, четвъртокласникът Антон Илиев, петокласничката Силвия Маринова и шестокласникът Илиан Алексиев ще получават по 50 лв. месечно до края на учебната година. В конкурса се включиха общо 20 деца от училището. Бяха раздадени и три поощрителни награди. Всички стипендии са осигурени от бивш възпитаник на училището в село Крушовица – Александър Миланов.

Споделете

GoTop