ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ: СТРЕМИМ СЕ ДЪРЖАВАТА ДА ЗАДАВА ТОН НА КОРЕКТНОСТ ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА НИ С БИЗНЕСА

ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ: СТРЕМИМ СЕ ДЪРЖАВАТА ДА ЗАДАВА ТОН НА КОРЕКТНОСТ ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА НИ С БИЗНЕСА

През годините Българската стопанска камара се утвърди като коректен партньор на държавата и същевременно като коректив на националните политики, взимайки активно участие в социално-икономическия диалог. Смятам, че откритото обсъждане на проблемите, въз основа на добрата експертиза, създава работещи решения и допринася за постигането на широк обществен консенсус по приоритетите на страната. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на 14-тото Общо събрание на БСК. Премиерът изрази своята висока оценка за професионализма и за отговорното отношение на Камарата към цялостното социално-икономическо развитие на България.

„С радост мога да отбележа висока степен на сходство на разбиранията ни за сферите, които днес изискват повишено внимание и повече усилия – преодоляването на негативните ефекти от кризата, подобряването на конкурентноспособността на българската икономика и на бизнес климата, както и постигането на по- устойчив растеж. Разчитаме на вашата конструктивност в общия стремеж да постигнем тези амбициозни цели“, заяви министър-председателят.

Премиерът Орешарски подчерта, че кабинетът предприе немалко стъпки през изминалите месеци, за да обърне негативните тенденции в икономиката. „Държим на последователност в мерките за намаляване на административните тежести, създаването на по-благоприятни условия за правене на бизнес в България и насърчаването на инвестициите. Полагаме усилия в посока на електронизация на услугите, внедряване на иновации и реиндустриализация. И не на последно място – стремим се държавата да задава тон на коректност във взаимоотношенията ни с бизнеса“, изтъкна премиерът.

Министър-председателят добави, че кабинетът е показал, че за него е важен диалогът с българските работодатели, със синдикатите, с гражданските и неправителствени организации. „Защото считаме, че е необходимо всеки, съобразно своите компетенции, да работи в една обща посока – да върнем страната на пътя на икономическия растеж, да постигнем по-висока степен на социална отговорност и по-голяма удовлетвореност на българските граждани от качеството на живот. Това е начинът всички ние да живеем в една по-добра държава“, заяви премиерът Орешарски.

На събитието присъстваха Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката, заместник-министърът на образованието и науката Иван Кръстев и други гости.

Споделете

GoTop