ПОДГОТВЯ СЕ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТРИ НОВИ УЧИЛИЩА В БУРГАС

ПОДГОТВЯ СЕ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТРИ НОВИ УЧИЛИЩА В БУРГАС

Работи се изграждането на три нови училищни сгради в Бургас. Това стана ясно на среща между министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и кмета на Бургас Димитър Николов. Местната власт изпълнява проектите, а финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост.

МОН ще съдейства за обсъждане на всички варианти и намиране на най-подходящите терени за тях, стана ясно по време на разговора. “Бургас е сред добрите примери във внедряването на дигитални решения и иновации в преподаването”, подчерта проф. Цоков. Той допълни, че ще бъде положително, ако се помисли при изграждането на новите училища да има материална база, която да се използва през летните месеци. “Много ученици идват на организирани пътувания в Бургас и региона през летните месеци и е важно да обсъдим възможностите за използване на общинската училищна инфраструктура за спорт и обучение за тях”, каза още министърът.

Димитър Николов представи част от проектите в образованието, по които работи общината. В инициативата “Първокласно начало” се обновяват всички класни стаи за децата между 1. и 4. клас, като се създават и възможности за изцяло дигитализирано обучение. Сериозен опит е натрупан и в иновативните компютърни училища, който вече се споделя с други областни градове.

В срещата участие взеха зам.-кметът Йорданка Ананиева и началникът на кабинета на министъра на образованието и науката Наталия Михалевска.

Споделете

GoTop