ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФ. Д-Р АНЕЛИЯ КЛИСАРОВА ЗА НОВАТА УЧЕБНА 2013/2014 ГОДИНА

Честит първи учебен ден!

Скъпи ученици,
уважаеми учители, преподаватели и родители,

Първият учебен ден е нова страница в живота на всеки ученик, независимо дали стъпва на училище за първи път или за поредна година, дали е в средното или във висшето образование. Този ден Вие поемате по нов път – понякога непознат, но винаги изпълнен с предизвикателства. Това е най-ценният път – пътят на просвещението, на знанията, на мъдростта, които ще ви дадат сили да преодолявате препятствия и да се справяте с трудностите, които ще Ви научат да бъдете хора. Знанието е това, което ще Ви направи уверени и отговорни към себе си и към останалия свят. То ще Ви отвори нови врати. Ще Ви даде нови възможности. Ще Ви помогне да успеете в живота и да бъдете победители. Да живеете осъзнато всеки миг и да се радвате на всичко, което сте постигнали.

Знам, че и родителите посрещат този ден с вълнение и дори с доза притеснение. Питат се какво предстои на децата им в училище или в университета – ще успеят ли да се справят с новите предизвикателства, които ги очакват, ще се изучат ли. Уверявам Ви, че както и досега, екипът на Министерството на образованието и науката ще продължи да работи за децата Ви и ще прави най-доброто, за да може те да усвояват нови знания по европейски и световни стандарти, да са спокойни, да са уверени и да получат качествено и професионално обучение.

Уважаеми учители и преподаватели, Вие сте тези, които носят най-големия и отговорен товар на плещите си – не само да изучите учениците и студентите, но и да ги подкрепяте в трудностите, които ги чакат по пътя на знанието. Да ги убедите, че знанието и науката са мъдрост, която винаги дава своите плодове.

Честитя на всички ученици, студенти, преподаватели и на всички служители в системата на образованието първия учебен ден и желая много успехи.

Пожелавам Ви ползотворна, безпроблемна и пълноценна учебна година!

Честит първи учебен ден!

Проф. д-р Анелия Клисарова, дмн
Министър на образованието и науката

Споделете

GoTop