Поздравление по повод 5 октомври – Международен ден на учителя

Всеки от нас пази спомен за любим учител. За човека, който ни е научил да пишем, да четем, да смятаме, да попиваме знания и да се интересуваме от света. За този, който с много любов и безкрайно търпение ни е подкрепял да продължим въпреки трудностите. Винаги има един учител, който остава пример за цял живот.

Всеки един учител е бил, е или ще бъде пример за един от многото си ученици.

На 5 октомври отбелязваме Международния ден на учителя и отдаваме уважение на хората, които са приели като своя съдба да бъдат просветители, да отварят вратите на знанието пред младите и с внимание и упоритост да ги водят напред по пътя на науката и познанието.

Поздравявам всички учители и преподаватели с този ден и ви уверявам, че в Министерството на образованието и науката ценим вашия труд, вашата всеотдайност и професионализма ви. Благодарим ви, че каквото и да се случва, вие продължавате да изпълнявате учителската мисия – Вашата мисия. Продължавате да пренасяте през годините възрожденския дух и плам за знание, с които българите толкова много се гордеем. Доказателство за това са многобройните национални и международни успехи, с които нашите ученици и ваши възпитаници ни радват постоянно.

Екипът на Министерството на образованието и науката си е поставил като приоритет в бъдещата политика да върне уважението на обществото към българския учител, да върне достойното отношение към онези, в ръцете на които е поверено най-голямото богатство на държавата – нашите деца.

Честит празник, уважаеми учители!

Проф. д-р Анелия Клисарова,дмн
Министър на образованието и науката

Споделете

GoTop