ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТПУСНА ПОЧТИ 2 МИЛИОНА И ПОЛОВИНА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИНФРАСТРУКТУРА В ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД

Правителството отпусна допълнителни 2 412 525 лв. за 2021 г. за подобряване на материалната база в образователни институции в област Благоевград. С тези средства ще бъде извършено цялостно обновяване на сградата на една детска градина, ще бъдат изпълнени мерки за подобряване на енергийната ефективност в две училища, а в други две училища ще бъдат изградени нови физкултурни салони.

190 000 са за ремонт на покрива и отоплителната инсталация на сградата на основно училище „Св. Климент Охридски“ в Добринище, община Банско. 500 000 лв. са за дофинансиране на основен ремонт на сграда на детска градина „Еделвайс“ в с. Брезница, община Гоце Делчев. Кабинетът отпусна 550 000 лв. за проектиране, изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на обединено училище „Христо Ботев“ в селото. За образователна инфраструктура в община Гоце Делчев бяха дадени още 450 305 лв. за саниране на два учебни корпуса на сградата на обединено училище „Св. Климент Охридски“ в с. Дебрен. Други 722 220 лв. Ще помогнат за изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ в града.

„Продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура. Което сме обещали на кметовете, независимо от коя партия са, сме го направили, така че да има условия всички деца да учат в по-добри условия“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание. Миналата седмица министър-председателят посети част от населените места. Кметовете на подпомогнатите общини благодариха на премиера Борисов за бързата реакция за предоставяне на финансовите средства за подобряването на образователната инфраструктура в региона.

Споделете

GoTop