ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ И МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ ПОСЕТИХА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ В КЪРДЖАЛИ, КЪДЕТО СЕ ПРАВИ РЕМОНТ ЗА 1,3 МЛН. ЛЕВА

ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ И МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ ПОСЕТИХА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ В КЪРДЖАЛИ, КЪДЕТО СЕ ПРАВИ РЕМОНТ ЗА 1,3 МЛН. ЛЕВА

В Кърджали в момента се ремонтират 6 училища. Общата стойност на ремонтите е 9 млн. лева. Няма училище, в което да няма основен ремонт. Инвестирали сме 14 млн. лева за образователна инфраструктура в Кърджали, обяви премиерът Бойко Борисов.

Заедно с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, регионалния министър Николай Нанков и кмета на Кърджали Хасан Азис премиерът посети Професионалната гимназия по селско и горско стопанство. Сградата се ремонтира със средства от ОП „Региони в растеж“ за 1,3 млн. лева. Ремонтните дейности се състоят в смяна на дограмата, саниране на сградата, хидроизолация на покрива и довършване на оградата на училището.

Премиерът изрази надежда, че там, където ремонтите продължават, ще се създаде такъв ритъм, че учебната година да започне нормално.

Министър Вълчев обяви, че в две от шестте училища, ремонтите ще приключат до началото на годината. За другите ученици е намерена материална база. Министърът е разговарял с ръководството на Пловдивския университет, които ще предоставят стаи в сградата на своя филиал в Кърджали. Вълчев подчерта, че в Кърджали в най-голям процент от всички градове учениците ще се ползват от обновена материална база.

Специално в гимназията по селско и горско стопанство в Кърджали, която е с регионално значение, обновяването включва и учебно-техническо оборудване.

500 училища и детски градини ще бъдат ремонтирани през тази и следващата година по оперативна програма „Региони в растеж“ и по програмата за развитието на селските райони, съобщи още министър Красимир Вълчев. За новия програмен период ще бъдат обновени 140 професионални гимназии, което по думите му е доказателство, че професионалното образование е приоритет.

Ще продължим да преструктурираме приема и да даваме приоритет на онези училища, които обучават по технически и аграрни специалности, каза министърът пред учителите в гимназията.

Споделете

GoTop