ПРИКЛЮЧИ МАЙСКАТА СЕСИЯ ЗА ДЗИ

ПРИКЛЮЧИ МАЙСКАТА СЕСИЯ ЗА ДЗИ

С днешните изпити по желание по история и цивилизация и по химия и опазване на околната среда приключи майската изпитна сесия за зрелостниците.

Изпит по история и цивилизация положиха 11 зрелостници, а по химия и опазване на околната среда – 28.

С оценките от държавните зрелостни изпити завършилите средно образование младежи могат да кандидатстват във висши училища. Информация за признаване на резултатите от държавните зрелостни изпити в кандидат-студентската кампания 2018 в акредитираните висши училища в България може да се намери на страницата на МОН, в раздел „Общо образование“ или на линк: http://www.mon.bg/bg/100459

За начина на балообразуване зрелостникът следва да потърси информация от съответното висше училище, в което е избрал да кандидатства.

Сесията август–септември започва с държавния зрелостен изпит по български език и литература, който ще се проведе от 8.00 часа на 28 август 2018 г. На 29 август ще бъде вторият задължителен зрелостен изпит по предмет по избор. Изпитите по желание са в периода 30 август – 5 септември .

Резултатите от националното външно оценяване ще бъдат готови до 6 юни, а от държавните зрелостни изпити ще бъдат обявени до 13 юни 2018 г.

Споделете

GoTop