ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПОДХОДЯЩА И ЕФЕКТИВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНФРАСТРУКТУРА В ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ УЧИЛИЩА

На 31 октомври 2014 г., от 11,30 часа, в Софийска професионална гимназия по електроника (СПГЕ) – „Джон Атанасов“, заместник-министър Ваня Кастрева ще открие заключителна пресконференция по проект „Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна държавна образователна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали“.

Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Регионално развитие“ (2007 – 2013). Основните параметри и детайли по изпълнението на програмата ще представи главеният секретар на Министерството на образованието и науката Красимир Вълчев.

Министерството на образованието и науката (МОН) е конкретен бенефициент съвместно с Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). На основание рамково споразумение, подписано между двете министерства, се предостави безвъзмездна финансова помощ по схема BG 161PO001/1.1-02/2008. Отпуснатата безвъзмездна помощ е в общ размер 9 162 642,57 лв. Благодарение на това са сключени 6 договора, въз основа на които са извършени ремонтни дейности в училищата Професионална гимназия /ПГ/ по техника и мениджмънт „Христо Ботев“ – Ботевград, ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ – Плевен, ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, ПГ „Ген. Владимир Заимов“ – Сопот, ПГ по механоелектротехника – Пазарджик, Софийска ПГ по електроника „Джон Атанасов“, ПГ по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров“ – София, ПГ по екология и биотехнологии – София.

Със средствата по проектите са извършени ремонтни дейности като: хидроизолация на покрив; подмяна на ВиК, електро и отоплителна инсталация; саниране и топлоизолация; подмяна на врати, настилки и облицовки; изграждане на асансьор за учащи с увреждания; изграждане на площадка за подход и паркиране на коли за хора с увреждания; вътрешни ремонти; ремонт и обзавеждане на учебни работилници; ремонт и модернизация на вентилационна система; доставка и оборудване на компютърни конфигурации и др.

На пресконференцията ще се демонстрира и инсталираното иновативно оборудване в Софийска професионална гимназия по електроника – „Джон Атанасов“.

Споделете

GoTop